L’AUTÈNTICA COCA DEL MOSSÈN

LA COCA DE FOLGUEROLES


La Coca de Folgueroles va néixer fa molts anys al forn familiar del petit poble de Folgueroles, a la plana de Vic, porta d’entrada de la vall de Sau-Collsacabra.

Des dels inicis el nostre pa de coca s’ha convertit en una menja molt apreciada pels conveïns. I, de mica en mica, també ha anat guanyant renom pels passavolants, qui van anar estenent les virtuts d’aquell pa de pagès artesà, que va adoptar el nom del fill més il·lustre de Folgueroles, el mossèn i poeta romàntic Jacint Verdaguer.

La nostre recepta única s’ha anat transmeten de generació en generació, de pares a fills. I, com succeeix sovint amb moltes expressions tradicionals, des d’aleshores han aparegut altres productes que han volgut reproduir aquella recepta original.

Cal Mossèn ens considerem dipositaris de tant feliç troballa. Fins al punt que el perfeccionament d’aquella antiga recepta s’ha convertit en tot un repte personal. La Coca de Mossèn Cinto és el genuí pa de coca de Folgueroles , la primera i l’original. Un premi a l’esforç i a la capacitat de treball. El mètode d’elaboració segueix sent l’artesanal, a mà, com es feia abans, amb ingredients naturals i de la millor qualitat.

Sabor, textura, aroma… La Coca de Folgueroles que us oferim avui és fidel a l’essència d’aquell antic pa de pagès, però el trasllada al màxim nivell de qualitat i el transforma en gran experiència gastronòmica. És, com ens agrada dir citant al recordat i estimat Verdaguer, el pa fet poesia.

tornar