un MÈTODE ORIGINAL

EL PA DE COCA DE FOLGUEROLES


Es coneix popularment com la Coca de Mossèn Cinto, però en realitat és un pa de tauladiferent de tots el que heu tastat fins ara. Per dimensions, elaboració i, sobretot, pel seu sabor inconfusible.

L’elaboració és ben transparent: treball fet a mà i matèries primeres 100% naturals. Tot el procés té una durada de més de vuit hores de lenta fermentació, tal com ens van ensenyar els nostres pares.

Per la nostra autoexigència, volem controlar tots els passos. Des de comprar la farina, preparada exclusivament per a nosaltres, fins a fer arribar les comandes a les cuines dels nostres clients.

Però sí que és cert que hi ha un petit secret: el pa de coca de Folgueroles sorgeix d’una antiga tècnica de pastat coneguda com el ventat.
Aquest antic mètode d’estirar la pasta resultava feixuc i va caure en desús.

També és un fet diferencial, haver d’estirar les coques a mà. D’aquesta manera evitem que desapareguin les bombolles d’aire de la segona fermentació (els característics ulls de la molla de pa). Si això succeís, es perdria la textura que dóna personalitat a la nostra coca.

Només seguint aquests passos, amb paciència i respectant els temps de repòs i de fermentació, com s’ha fet sempre a la nostra família, obtenim la genuïna Coca de Mossèn Cinto.

tornar