9a edició de la Festa del Batre de Calldetenes

19 de juliol del 2018
  • 9a edició de la Festa del Batre de Calldetenes

    View more

Cal Mossèn participem en la novena edició de la Festa del Batre de Calldetenes per recuperar la tradició de la batuda del blat i el patrimoni local. Un any més, el municipi osonenc acull aquest diumenge 22 de juliol, al Molí de la Calvaria, diferents tallers i activitats vinculats al procés de batre, ventar i molinar del blat tradicional.

MVI_1032PClients i amics de Cal Mossèn esteu convidats a veure les demostracions i provar les feines tradicionals de collita, en una jornada participativa, de la mà de pagesos experimentats.

La feina començarà a les 9 del matí a l’era enllosada de l’antic molí de la Calvaria, desfent el modoló que s’obté del blat segat a cops de volant. La batuda, que es farà amb cavalls i mules, seguirà les quatre fases pròpies de les batudes d’abans de l’aparició de la maquinària: parar la batuda, batre, fer el paller i ventar.MVI_1033P

A la tarda, gràcies a la força de l’aigua, es molinarà el gra obtingut i es transformarà en farina òptima per a l’elaboració d’aliments, com el pa. En aquesta ocasió, Cal Mossèn participem de la festa obrint les portes de l’obrador i del forn. La Festa del Batre compta amb la col·laboració de diferents entitats de la població i està organitzada per l’Ajuntament de Calldetenes i l’Ecomuseu del Blat.

IMG_1147RP


tornar