Quin és el secret de la coca de Cal Mossèn?

16 de octubre del 2017
  • Coca de Folgueroles
    Quin és el secret de la coca de Cal Mossèn?

    View more

La coca de Cal Mossèn és ben diferent a d’altres pans de taula: per dimensions, elaboració i, sobretot, pel seu sabor únic.

Està feta a mà i amb matèries primeres 100% naturals, mitjançant un procés que dura més de vuit hores de lenta fermentació. A més, la farina que es fa servir per elaborar la coca de Cal Mossèn es prepara únicament per aquest propòsit.

El gran secret, però, és que la coca sorgeix d’una antiga tècnica de pastat coneguda com el ventat, consistent en estirar la pasta a mà. Aquest mètode va caure en desús perquè resultava molt feixuc, encara que és la manera com s’evita que desapareguin les bombolles d’aire de la segona fermentació.

La paciència i el respecte pels temps de repòs i de fermentació són els altres elements que permeten obtenir la genuïna coca de Cal Mossèn.


tornar